Ark Festival

Posted in By Aris McKenzie 0 σχόλια

Ark Festival
In music we trust...

Τεχνόπολις
Είσοδος 15 - 30 ευρώ13.09.2010 έως 14.09.2010
Δευτέρα 13 & Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου
DOORS OPEN: 17.30


Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια από τότε που ο Αγγελάκας, ο Παυλίδης και ο Νάστας ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν την κουλτούρα μας με στιχάκια, ποιήματα και δίσκους που έμελλαν να διαμορφώσουν την πορεία μας. Ευτυχώς το κάνουν ακόμη κι εμείς με την παραμικρή αφορμή ξαναφορτώνουμε τα τραγούδια τους από ανάγκη να σιγοψιθυρίσουμε τα λόγια τους που έχουμε εντάξει μέσα στη φαρέτρα μας.

Η συνέπεια που είχαν και έχουν προς το ρεπερτόριο τους και η πίστη τους στην ανάγκη της ουσιαστικής έκφρασης και της διαφορετικότητας άνοιξαν καινούργια μονοπάτια, όχι μόνο σ’ εμάς τους ακροατές, αλλά και σε μια νέα γενιά μουσικών που γαλουχήθηκε κυρίως με ξενόγλωσσο ρεπερτόριο και που μόλις πρόσφατα άρχισε να ανακαλύπτει τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά και τους Xaxakes – συγκροτήματα που οριοθέτησαν ένα νέο, υγιές περιβάλλον στην πιο επίπλαστη και σκοτεινή περίοδο της ελληνικής μουσικής. Πολύ πιθανόν εν αγνοία των ίδιων των δημιουργών τους, το αισθητικό τείχος που σήκωσαν ενάντια στην μπουζουκομανία, τις δανεικές ζωές και το ψευτο-χάι του lifestyle κράτησε αρκετούς από εμάς μακριά από λακκούβες κι αχρείαστες πληγές.

Παράλληλα, στην τελευταία πενταετία που πέρασε, καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, οι Maraveyas Ilegal, αλλά και νεότεροι, από τη Monika και τους Burger Project ως τον Rous, τους Leόn και τους Voyage Limpid Sound, κυκλοφόρησαν πολύ καλά αγγλόφωνα ή ελληνόφωνα album και κατάφεραν να κερδίσουν την εκτίμηση του κοινού, γεγονός που αποδεικνύει πως ο κόσμος δηλώνει παρών όταν η προσπάθεια είναι αληθινή, φροντισμένη με μεράκι και σεβασμό στον απέναντι.

Για πολλά χρόνια, οι Έλληνες καλλιτέχνες έπαιζαν και παίζουν ως μέρος line-up που φιλοξενούν κυρίως καλλιτέχνες του διεθνούς ρεπερτορίου. Στο Ark Festival αποτελούν τους πρωταγωνιστές γιατί έφτασε η ιδανική στιγμή να παίξουν στην ίδια σκηνή, να πυροδοτήσουν συλλογικά τα συναισθήματά μας κι εμείς με τη σειρά μας να γιορτάσουμε τις αναμνήσεις μας και να γράψουμε καινούργιες. Είναι μάλλον η πρώτη φορά που μαζεύονται τόσοι Έλληνες καλλιτέχνες σε ένα διήμερο ικανό, κατά τη γνώμη μας, να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σεζόν. Όσο δύσκολη κι αν λέγεται πως αυτή θα είναι φέτος, το σιγοψιθύρισμα όλων όσοι θα είμαστε εκεί, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια δυνατή φωνή.


Τεχνόπολις
Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα (Γκάζι) , Τηλ: +30-210-3460981 , http://www.athens-technopolis.gr/

Αναλυτικό Πρόγραμμα 2ημέρου

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου
Αγγελάκας 3
Παύλος Παυλίδης και B-Movies
Γιάννης Χαρούλης
Rous
The Voyage Limpid Sound
Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου
Xaxakes
Monika
maraveyas Ilegal
The Burger Project
Leon

Το Ark Festival υποστηρίζει το Κέντρο Ζωής και την Praksis στην δράση τους για την ενημέρωση –προφύλαξη των νέων ενάντια στον HIV/AIDS και την προτροπή για εξέταση.
www.kentrozois.gr www.praksis.gr
Πληροφορίες εισιτηρίων
ΤΙΜEΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Τα 500 πρώτα εισιτήρια για την κάθε μέρα κοστίζουν 15 Ευρώ

Ημερήσια προπώληση: 17 Ευρώ

Στην είσοδο: 20 Ευρώ

Εισιτήριο 2ημέρου: 30 Ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

PUBLIC || IANOS || I-TICKET.GR


Πηγη

Και μερικα ενδεικτικα κομματια:)